Mathijssen Uitvaartverzorging

Checklist bij overlijden

Een overlijden is een aangrijpende gebeurtenis. Een periode waarin u wilt rouwen en waarbij u veel moet regelen breekt aan. In onderstaande checklist bij overlijden vindt u de belangrijkste zaken die u moet regelen in deze moeilijke periode.

  1. Verklaring van overlijden

Het is belangrijk om bij een overleden direct een huisarts of arts in het ziekenhuis te bellen. De arts constateert een overlijden en geeft een verklaring van overlijden af. Deze verklaring is belangrijk voor het regelen van allerlei administratieve zaken.

  1. Schakel een uitvaartverzorger

Bij een overlijden staat u er niet alleen voor. U kunt altijd de hulp van Mathijssen Uitvaartverzorging inschakelen om een aantal van de officiële zaken en administratieve taken voor u te regelen.

  1. Doe aangifte van overlijden in de gemeente voor een akte van overlijden

Met een overlijdensverklaring gaat de uitvaartverzorger aangifte doen bij de gemeente waarin de persoon is overleden. Op basis van de overlijdensverklaring maakt de gemeente een akte van overlijden op, waarvan u een uittreksel ontvangt. De gemeente legt het overlijden vast in de Gemeentelijke basisadministratie en geeft het door aan verschillende overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, grotere pensioen fondsen, Sociale verzekeringsbank, grote ziektekostenverzekeraars enz.

  1. Verklaring van Erfrecht

Controleer of een testament aanwezig is. Dit kunt u doen via het centraal testamentenregister. Vervolgens kan notaris een Verklaring van Erfrecht opmaken. In deze verklaring staat omschreven wie is overleden en wie de echtgenoot, kinderen en (eventuele) erfgenamen zijn. De Verklaring van Erfrecht is belangrijk. Zonder deze verklaring krijgt u geen toegang tot rekeningen van de overledene of om een wijziging aan te brengen in de papieren die op naam van de overleden persoon staan.

  1. Informeer overige instanties

Breng verzekeraars en andere instanties op de hoogte van het overlijden. Deze instanties, zoals banken en goede doelen organisaties, kunnen dan de contracten van de overledene beëindigen of aanpassen en de tenaamstelling wijzigen.

Jack Mathijssen: wij regelen alles voor uw uitvaart

Mathijssen Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten, geeft advies en biedt ondersteuning bij een overlijden. Vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart helpen wij u met alles dat u moet regelen voor het overlijden, bij het overlijden en na de uitvaart. Als persoonlijk, passend en betrokken uitvaartondernemer zorgen wij samen met de nabestaanden voor een eervol en waardig afscheid, zodat u met een goed gevoel kunt terugkijken op de uitvaart.

Hulp nodig bij de checklist bij overlijden of andere vragen? Neem contact op

Heeft u hulp nodig bij het regelen van een aantal zaken op de checklist bij overlijden of heeft u andere vragen? Iedereen kan bij ons terecht, ongeacht de wensen, soort uitvaartverzekering of budget dat u heeft.

Mathijssen Uitvaartverzorging ondersteunt u dag en nacht in de periode dat u dat het hardst nodig heeft: bij een overlijden.

Neem contact op door te bellen naar 076-5963698 of mail ons via info@mathijssenuitvaartverzorging.nl.